RAZPIS ZA ŠTUDENTSKO TEKMOVANJE

Študente slovenskih univerz vabimo k sodelovanju na tekmovanje za najboljši študentski referat 14. konference slovenskih elektroenergetikov, ki bo v Laškem. Teme referatov lahko obravnavajo katerokoli problematiko na področju elektroenergetike. Iščemo nove teoretične, aplikativne in poslovne ideje, povezane s spremembami elektroenergetike (obnovljivi viri energije, de-karbonizacija, digitalizacija).

Tekmujejo lahko študenti bolonjskega programa 1. in 2. stopnje, z ali brez mentorjev.

Želimo izvedeti, kako naši študentje razmišljajo o prihodnosti energetike v Sloveniji in svetu.

Okvirne teme tekmovanja:

  • Proizvodnja električne energije (obnovljivi viri energije, konvencionalni viri z novimi idejami, novi naravni viri za oskrbo z energijo, zmanjševanje toplogrednih plinov, novi modeli uvajanja obnovljivih virov brez subvencij, ideje digitalizacije proizvodnje, ideje digitalizacije upravljanja z viri, …)
  • Elektroenergetska omrežja (elementi omrežij, ideje za pametna omrežja, shranjevanje električne energije v energetiki in prometu, …)
  • Uporaba informacijskih tehnologij v elektroenergetiki (kibernetska varnost, trg električne energije, internet/energetika, zanesljivost IT, …)
  • Uporaba električne energije (učinkovita raba energije, električni promet, …).

Referati lahko pokrivajo vse dele elektroenergetskega sistema.

Predsednik komisije: dr. Zvonko Toroš, Elektro Primorska

Člana komisije: prof. dr. Jože Pihler, Univerza v Mariboru, FERI, prof dr. Rafael Mihalič, Univerza v Ljubljani, FE

Referati morajo ustrezati vzorcu referatov, objavljenem na spletni strani. Obseg referata je lahko od 2 do 10 strani. Komisija bo sprejela 6 referatov za javno predstavitev, ki bodo nagrajeni s knjigo. Najboljši referat bo nagrajen s tabličnim računalnikom Samsung.

Referate je treba oddati najkasneje do 15. aprila 2019, in sicer preko spletne strani Združenja CIGRE-CIRED.

Referate bodo avtorji predstavili v Študentskem panelu, ki bo v sredo, 22. maja 2019, ob 10. uri v eni od dvoran v hotelu Thermana v Laškem.

Za dodatna pojasnila smo na voljo preko e-maila: info@cigre-cired.si

 

Avtorji, ki bodo referat predstavili na konferenci, soglašajo z objavo njihovega referata in predstavitve na konferenčne USB ključu in na spletni strani https://www.cigre-cired.si

 

Vzorec referata in predstavitve za študentsko tekmovanje lahko najdete tukaj: Vzorci bodo objavljeni kmalu! Hvala za razumevanje.

 

Svoje povzetke, referate in predstavitve oddate na spodnjem obrazcu. Povzetek naj obsega max. 500 besed, referat naložite v docx formatu, predstavitev pa v pptx formatu, maksimalna velikost oddanih datotek je lahko 16MB.
Za oddajo morate biti prijavljeni. Če spodnji link za prijavo ne bi deloval se prijavite tukaj

 

 

OPOZORILO: Obrazec ne podpira oddaje vsebin z uporabo starejšega spletnega brskalnika Internet Explorer 10, za prijavo prosimo uporabite druge spletne brskalnike (Chrome, Firefox, itd.).

Pri oddaji vsebin v spletnem obrazcu prosimo navedite vse avtorje in njihove podatke (v obrazcu, kjer vpišete informacije avtorja kliknite moder plus (+) znak).

Avtorji, ki bodo referat predstavili na konferenci soglašajo z objavo njihovega referata in predstavitve na konferenčnem elektronskem mediju in na spletni strani https://www.cigre-cired.si

 

Za sodelovanje na konferenci se prosimo prijavite
Prijava
Pozabljeno geslo? Ponastavi
captcha
Remember Me
Nimate računa? Ustvari račun