Loading Dogodki

« All Events

  • Gledate pretekli dogodek.

27. OBLETNICA PRVE SLOVENSKE KONFERENCE CIGRE V SAMOSTOJNI SLOVENIJI

27. maja

V dneh od 25. – 27. maja je preteklo 27 let od prve slovenske nacionalne konference CIGRE v samostojni Sloveniji. Odvijala se je v Cankarjevem domu v Ljubljani, obiskalo pa jo je okrog 200 slovenskih strokovnjakov. Na njej je bilo predstavljenih 83 referatov.

Na odprtju konference so začeli s pozdravnim telegramom takratnega predsednika Milana Kučana in nadaljevali z govorom ministra za gospodarske dejavnosti Maksom Tajnikarjem. V imenu EZS je podal pozdravni govor Marjan Plaper, ki je poudaril pomembnost sodelovanja na strokovnem področju ter izmenjave domačih in mednarodnih izkušenj.

Na prvi CIGRE konferenci je Janez Hrovatin (direktor sektorja za obratovanje Sistema, ELES) predstavil stanje slovenske elektroenergetike 1945-1993

 

Vsi referati so bili zanimivi in so v času po osamosvojitvi nakazovali pomembne teme za prihodnost slovenskega elektroenergetskega sistema v novih pogojih delovanja. Mnogi referati so bili usmerjeni k izboljšanju stanja v elektrogospodarstvu Slovenije, ki je v tem času doživljalo velike strese po reorganizaciji in ločevanju na posamezna podjetja prej enotnega slovenskega elektrogospodarstva.

Povzeto iz knjige Bakič, Papler: “65/25: 65 let delovanja CIGRE v Sloveniji, 25 let Nacionalnega komiteja CIGRE

Za brezplačen izvod knjige lahko pišete na info@cigre-cired.si

 

 

Podrobnosti

Datum:
27. maja
Kategoriji dogodka:
, ,