Rok za oddajo povzetkov za študentsko tekmovanje na 15. konferenci slovenskih elektroenergetikov PODALJŠAN (15.6.2021- ZAKLJUČENO)!

Rok za oddajo povzekov za študentsko tekmovanje na 15. konferenci CIGRE-CIRED je podaljšan na 15.6.2021. Študenti ste vljudno vabljeni, da oddate svoj prispevek na info@cigre-cired.si

Sodeluj na študentskem tekmovanju na 15. konferenci slovenskih elektroenergetikov v Laškem

20.10.2021 bo v sklopu 15. nacionalne konference potekalo tudi študentsko tekmovanje. Študente vabimo, da oddajo svoje povzetke referatov na info@cigre-cired.si do 28.5.2021. Več informacij lahko dobite tukaj.

Na voljo je tudi Word vzorec v katerega lahko zapišete svoj povzetek. Vzorec je dostopen tukaj.


O sekciji študentov in mladih inženirjev CIGRE-CIRED – prednosti, ugodnosti, članarina

4.11.2020

Sekcija študentov in mladih inženirjev CIGRE oz. Študentska sekcija je bila ustanovljena leta 2014. V njo so včlanjeni študentje Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. Predsednica študentske sekcije je Ana Lovrenčič, ki trenutno opravlja magistrski študij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.

V spoznanju, da bodo mlade generacije inženirjev imele vodilno vlogo v razvoju elektroenergetskih sistemov prihodnosti pod okriljem CIGRE-jevih nacionalnih komitejev delujejo tudi Sekcije mladih inženirjev in študentov oz. t. i. Next Generation Network (NGN). Te sekcije so ustanovljene z namenom, da povezujejo mlade inženirje na področju elektroenergetike in jim pomagajo pri reševanju njihovih strokovnih izzivov.

Ključne koristi članstva v sekciji mladih inženirjev, ki so jih prepoznali člani so možnost mreženja z bodočimi delodajalci, pridobivanje novih poznanstev in strokovnih kontaktov ter pridobivanje praktičnega znanja na področju elektroenergetike, ki jih zanima. S sodelovanjem v CIGRE delovnih skupinah lahko mladi inženirji že zelo zgodaj pridobijo izkušnje svetovnega kova, saj se povežejo z vodilnimi globalnimi strokovnjaki iz elektroenergetske stroke. Mladi lahko izkušnje in znanja pridobljena v delovnih skupinah prenesejo direktno v svoja vsakodnevna službena opravila ali pa na trg dela, kjer iščejo zaposlitev v elektroenergetiki. Sekcija je v glavnem namenjena spoznavanju, učenju in mreženju.

NGN sekcije po celotnem svetu so tesno medsebojno povezane skozi različne dogodke, konference in srečanja. Na ta način si mladi inženirji delijo medsebojne izkušnje in poznanstva različnih strokovnjakov po svetu, kar razširi njihova obzorja in jim olajša nadaljnjo karierno pot v svetu elektroenergetike.

S včlanitvijo pridobijo dostop do arhiva referatov in možnost sodelovanja na CIGRE konferencah in delavnicah, kjer študentje spoznajo nove tehnologije in prakse v slovenski elektroenergetiki. Da povečamo število aktivnih študentov vsako let pripravimo predstavitev študentske sekcije na FE in FERI in organiziramo letne sestanke, ter izobraževanja za študente.

Članarina:

  • študenti s statusom: brezplačno
  • mladi inženirji do 33. leta starosti prvi dve leti: 10,00 €, nato velja redna članska cena20,00 €

Za vse člane sekcije mladih inženirjev in študentov veljajo ugodnosti:

  • Dostop do referatov, publikacij in brošur na spletni strani CIGRE
  • Sodelovanje pri organizaciji konferenc
  • Brezplačna udeležba slovenskih konferenc (v izvedbi CIGRE-CIRED)
  • Tečaji in predavanja
  • Tehniške ekskurzije

Vabimo vse študente in mlade inženirje elektrotehnike, da se nam pridružijo in skupaj z nami raziskujejo svet energetike. Pristopno izjavo (link) oddajte na mail:  info@cigre-cired.si oz. na studentska-sekcija@cigre-cired.si, kjer smo vam na voljo za vsa dodatna vprašanja.


Vzpostavitev strani za študentsko sekcijo CIGRE-CIRED

11.9.2020

Obveščamo vas, da boste na tej strani lahko spremljali novosti, obvestila in dogodke, namenjene študentom in mladim v študentski sekciji CIGRE-CIRED. Vse aktivnosti vodi predsednica študentske sekcija Ana Lovrenčič. Za več informacij se lahko obrnete na ancka.lovrencic@gmail.com ali na info@cigre-cired.si.

Obiščite študentsko sekcijo in spremljate novice tudi na spodnji povezavi

    FACEBOOK