POVEZUJEMO STROKOVNJAKE Z ZNANJEM IN REŠITVAMI

Skupnost CIGRE prinaša mnogo koristi in ugodnosti. Naši člani so navedli 9 ključnih prednosti, ki so jih pridobili z vključitvijo v CIGRE skupnost. Za več informacij si poglejte spodnji video.

1. Bodite pripravljeni na prihodnost

CIGRE-jevo delovanje skozi sistem študijskih komitejev omogoča članom vpogled v prihodnje potrebe in trend razvoja določenega področja elektroenergetike. Posebno prednost daje dejstvo, da so informacije o vseh elektroenergetskih področjih dostopne znotraj ene same organizacije CIGRE.

2. Naučite se iz izkušenj, lekcij in uspehov v praksi

Globalno skupnost CIGRE sestavljajo pragmatični strokovnjaki, ki medsebojno prosto in brezplačno delijo najboljše prakse, izkušnje, znanje in rešitve. Pretok informacij med strokovnjaki je objektiven ter zajema tako uspehe kot tudi napake in naučene lekcije.

3. Podprite svoje odločitve z raznolikimi perspektivami iz različnih koncev sveta

Za optimalno delovanje domačega elektroenergetskega sistema je ključnega pomena, da lokalni strokovnjaki poznajo tudi dogajanje v tujini, nove prakse, regulativo, tehnologije in različne trge ter industrijo. CIGRE zagotavlja edinstveno globalno povezavo med strokovnjaki, ki prispevajo različna mnenja in pomagajo inženirjem najti ustrezno rešitev.

4. Rešujte lokalne izzive

CIGRE sestavlja 60+ nacionalnih komitejev iz 90 različnih držav. Nacionalni komiteji so lokalno vodene organizacije, ki pomagajo vpeljati globalne prakse, znanje in strategije na lokalni nivo. Rezultati in rešitve so implementirane lokalno, skozi CIGRE skupnost pa so na voljo tudi inženirjem po svetu pri reševanju njihovih lokalnih izzivov.

5. Uporabite vire, ki imajo strokovno podlago in reference

Tako kot sama CIGRE skupnost imajo tudi publikacije njenih članov v elektroenergetskem svetu močno strokovno podporo. Publikacije so vir praktičnih izkušenj in so potrjene s strani vodilnih globalnih strokovnjakov na posameznih področjih elektroenergetike.

6. Uporabite vire avtentičnih in objektivnih informacij

CIGRE-jev pristop h razvoju znanja bazira na dejstvih in producira objektivne ter avtentične informacije. Skozi strokovne debate, odprte pogovore in zaupanje v strokovnost je znanje v CIGRE publikacijah zmožno hitro in učinkovito inženirje pripeljati do želenih rešitev.

7. Pridobite dostop do najboljših strokovnjakov na svetu

Člani skupnost CIGRE lahko stopijo v stik z katerim koli članom v skupnosti, tudi z tistimi na najvišjih pozicijah. Ključne pozicije v CIGRE skupnosti zasedajo najboljši strokovnjaki svetovnega kova, ki imajo večletne izkušnje in so mednarodno priznani s strani drugih strokovnjakov ter uglednih institucij.

8. Razvijte svoje kompetence

V CIGRE skupnosti boste lahko razvijali svoje individualne, organizacijske in strokovne kompetence, s predstavljanjem svojega dela, sodelovanjem v delovnih skupinah ali študijskih komitejih, pregledom del drugih avtorjev, branjem ključnih strokovnih dokumentov, pogovori ena-na-ena z vodilnimi strokovnjaki in še več.

9. Povežite se s ključnimi industrijskimi partnerji

Razvijte svojo mrežo poznanstev in vpliva s sodelovanjem na CIGRE dogodkih, v delovnih skupinah ter z pisanjem in pregledom strokovnih dokumentov ter tehničnih brošur.

 

KDO SE LAHKO VČLANI?

V Slovensko združenje elektroenergetikov CIGRE-CIRED in mednarodno združenje CIGRE se lahko včlani katerikoli posameznik, ki ga zanima področje elektroenergetike ali podjetje, ki se ukvarja z elektroenergetsko dejavnostjo.

Posamezniki z včlanitvijo postanejo individualni člani, slovenski in mednarodni CIGRE pa prav tako ponujata ugodno članstvo za mlade člane (do 35 let starosti), ki se želijo izobraževati in deliti svoje znanje v CIGRE-CIRED skupnosti.

Preberite prednosti in koristi, ki jih članstvo ponuja v slovenski CIGRE-CIRED ali v mednarodni CIGRE:

 

SPLOŠNE PREDNOSTI IN KORISTI ČLANSTVA

Individualni člani slovenskega združenja CIGRE-CIRED imajo na voljo sledeče ugodnosti:

 • Brezplačen vstop ali znižano plačilo kotizacij za dogodke, konference in posvete organizirane s strani Združenja CIGRE-CIRED (popust se obračuna šele drugo leto vpisa med člane Združenja).
 • Brezplačen dostop do arhiva referatov slovenskih nacionalnih konferenc elektroenergetike.
 • Brezplačen dostop do drugih izrednih publikacij, ki jih izda Združenja CIGRE-CIRED.
 • Brezplačna naročnina na strokovno revijo SPOROČILA (izide 2-krat letno), ki vsebuje novosti in dogodke v slovenski in mednarodni elektroenergetski regiji.
 • Povezovanje s slovenskimi in tujimi strokovnjaki na dogodkih, ki jih organizira Združenje CIGRE-CIRED.
 • Možnost sodelovanja v strokovnih študijskih komitejih z priznanimi strokovnjaki in povečanje razvoja vaših kompetenc, vašega znanja ter vašega strokovnega ugleda.
 • Član Združenja CIGRE-CIRED vsako leto pridobi določene točke in možnost napredovanja v zaslužnega člana.

Individualni član mednarodnega združenja CIGRE imajo na voljo sledeče ugodnosti:

 • Brezplačna naročnina na strokovno revijo ELECTRA (izide 6-krat letno).
 • Brezplačen dostop do 10.000+ dokumentov in publikacij mednarodne CIGRE preko portala znanja e-cigre, ki so rezultat večletnega dela strokovnih skupin, posebnih poročil, člankov iz Electre, člankov iz Simpozijev in še več.
 • Dostop do spletnega portala KMS (Knowledge Management System) kjer se lahko v trenutku povežete s katerimkoli svetovno priznanim strokovnjakom v mednarodni CIGRE skupnosti.
 • 20-25% popust pri kotizacijah na konferencah kot so CIGRE Session Paris, mednarodnih simpozijih in drugih CIGRE srečanjih.
 • Možnost sodelovanja v strokovnih mednarodnih študijskih komitejih (poleg mednarodnega članstva je pogoj, da ste izbrani s strani nacionalnega komiteja in imate kakovostne reference z preteklim strokovnim delom).

 

Razvijte svoje strokovne sposobnosti in kariero ter

POSTANITE ČLAN