Loading Dogodki

« All Events

  • Gledate pretekli dogodek.

Vabljeni na seminar: RTDS Simulator za preskušanje strojne opreme v realnem času in zaprti zanki

12. decembra, 2019 @ 9:00 - 12:00

Vljudno vabljeni na seminar

RTDS Simulator za preskušanje strojne opreme v realnem času in zaprti zanki

v četrtek, 12. decembra med 09:00 in 12:00

ELES, Beričevo 70, Dol pri Ljubljani

 

Kompleksnost elektroenergetskih sistemov hitro narašča z množičnim prilivom neodvisnih proizvajalcev električne energije, porazdeljenih in pogosto časovno  nestabilnih energetskih virov, vse nižjih sistemskih vztrajnostih, vzporedno povezanih pretvornikov, tveganj kibernetske varnosti in medsebojno delujočih inteligentnih naprav različnih proizvajalcev, ki govorijo različne jezike. Ti in drugi dejavniki so ustvarili potrebo po ne samo izpopolnjenih rešitvah za zaščito, upravljanje, spremljanje in vizualizacijo, temveč tudi zahtevna orodja za njihovo preskušanje, ki omogočajo strokovnjakom, da v teh rešitvah predvidijo ranljivosti in zaznajo interakcije in vedenja, ki se morda ne pokažejo v normalnih obratovalnih pogojih.

 

Sposobnost direktnega povezovanja zaščitnih, kontrolnih in krmilnih sistemov v simulirano elektroenergetsko omrežje z namenom, da se jih preizkusi v realnem času in zaprti zanki, je bolj dragocena kot kadarkoli prej. Simulacija v realnem času je edino orodje, ki ponuja to možnost – preizkušanje strojne opreme v zaprti zanki -, ki omogoča potrjevanje delovanja opreme, tvegano vključevanje novih tehnologij, skrajšanje časa spuščanja v pogon, večje zaupanje proizvajalca in uporabnika do predlagane opreme kakor tudi povečana zanesljivost delovanja in odpornost elektroenergetskih sistemov na različne kritične situacije.

 

RTDS® Simulator, danes vsekakor svetovni standard za simulacijo elektroenergetskih sistemov v realnem času, uporablja na stotine vodilnih proizvajalcev električne opreme, zaščite in vodenja, kakor tudi univerze, raziskovalne ustanove in svetovalci po vsem svetu. Tehnologija je primerna za številne aplikacije, vključno s kibernetsko varnostjo, integracijo obnovljivih virov energije, testiranje digitalnih transformatorskih postaj, nadzorom širokega območja, testiranjem različnih zaščitnih in kontrolnih shem itd.

 

Seminar bo osredotočen na prednosti testiranja strojne opreme v zanki, posebne rešitve, ki jih ponuja RTDS® Simulator, vključno s pripadajočo strojno in programsko opremo, ter študije posameznih primerov kakor tudi večjih projektov vodilnih institucij po vsemu svetu. Po predstavitvi pa bo na razpolago še čas za razpravo, vprašanja in odgovore.

 

Predstavitelja:

Kati Sidval

Simulation Specialist

RTDS Technologies Inc., Canada

 

Janez Zakonjšek

Ekskluzivni predstavnik RTDS Technologies Inc. za Slovenijo

RELARTE Ltd, Slovenia

 

Podrobnosti

Datum:
12. decembra, 2019
Čas:
9:00 - 12:00
Kategoriji dogodka:
,
Dogodek Tags:
,

Prizorišče

ELES BERIČEVO
Beričevo 70
Dol pri Ljubljani, 1262 Slovenija
+ Google Map