Loading Dogodki

« All Events

VSESLOVENSKA ENERGETSKA KONFERENCA – PODPIS DOGOVORA

16. oktobra - 17. oktobra

Svet in z njim Slovenijo zaznamujejo podnebne spremembe, zato je naša najpomembnejša naloga zmanjšati vplive na okolje. Dejavnost, ki k temu lahko največ prispeva, je energetika. Slovenski energetski strokovnjaki čutimo odgovornost in dolžnost, da iščemo najbolj ustrezno pot v nizkoogljično prihodnost. Tako obsežen proces je mogoče izvesti samo z dobro zastavljenimi strategijami, vlaganji v razvoj in inovacije ter skupnim nastopom vseh sektorjev še do pred kratkim dokaj razdeljene panoge energetike. Za uspešno doseganje zastavljenih ciljev je torej nujno sodelovanje različnih energetskih strokovnjakov.

Iskanje skupnih rešitev nas je privedlo do spoznanja, da moramo pred vsako odločitvijo temeljito spoznati in analizirati vse vidike procesa, naše posebne okoliščine ter tehnologijo in zagotoviti znanje ter kadre. V ta namen smo v Slovenskem združenju za energetiko (SZE) ter Slovenskem združenju za elektroenergetiko CIGRE-CIRED združili moči v organizaciji skupne energetske konference, ki bo povezala vse energetske sektorje na Slovenskem.

Vseslovenska energetska konferenca
bo potekala 16. in 17. oktobra 2024 v Cankarjevem domu.

Cilj konference je, da slovenski javnosti in odločevalcem energetske politike poda celovit pogled na bodoči razvoj energetike kot celote. Na konferenci bodo zastopana vsa področja, ki vplivajo na stanje, razvoj in cilje v energetiki, kot so trajnostni viri energije, omrežja, oskrba z elektriko, plini, toploto, hladom, ekonomika in družbeni vidiki energetike, vloga porabnikov energije, razvoj prometa v povezavi z energetiko. Konferenca se bo osredotočala na energetsko in ekonomsko učinkovitost oskrbe z energije. Posebej bodo izpostavljeni vsi členi v verigi energetske oskrbe od proizvodnje preko prenosa in distribucije ter končne rabe.

Konferenca bo odlična priložnost za izmenjavo strokovnih mnenj ter za oblikovanje enotnega stališča energetske stroke do razvojnih smeri slovenske energetike. Z zaključki konference bomo združeni vsi energetski sektorji poslali poziv političnim odločevalcem, da morajo strokovne odločitve v največji možni meri upoštevati.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite in z nami soustvarjate bodoči razvoj in strategije slovenske energetike.

Podrobnosti

Začetek:
16. oktobra
Konec:
17. oktobra
Kategorije dogodka:
, ,

Organizator

CIGRE-CIRED Slovenija
Telefon:
05 997 28 42
Email:
info@cigre-cired.si
Spletna stran:
https://www.cigre-cired.si

Prizorišče

Cankarjev dom
Prešernova cesta 10
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map