VABILO NA TEHNIČNI IZLET NGEN

V času konference vas v sredo 31.5.2023 vabimo, da se udeležite tehničnega izleta v podjetje NGEN. NGEN (“Next Generation”) podjetje se ukvarja z vizijo digitalizacije in decentralizacije evropskega energetskega sistema z lastno programsko rešitvijo ESGP (Energy smart Grid platform).

Podjetje NGEN bo v času ogleda pokazalo njihov napredni analitski center, v katerem izvajajo dnevno trgovanje s produkti sistemskih storitev na evropskih borzah električne energije. Center v ospredje postavlja nudenje sistemskih storitev z uporabo virtualnih elektrarn, v katere so združeni razpršeni energijski viri (baterijski hranilniki, sončne elektrarne, itd.), ki v skupnih kombinacijah dosežejo dovolj moči in energijske kapacitete za zagotavljanje sistemskih storitev. Prav tako si boste na tehničnem izletu lahko ogledali proizvodnjo močnostnih komponent, ki jih podjetje razvija in uporablja v njihovih energetskih produktih pri končnih strankah.

 

Ogled s prevozom od hotela Rikli do podjetja NGEN in nazaj bo v sredo 31.5.2023,  predvidoma od 9h do 13h. Podrobnejšo časovnico glede ogleda pošljemo vsem tistim, ki se boste prijavili na tehnični izlet na info@cigre-cired.si do 15.5.2023. Udeleženci konference s plačano 3 dnevno kotizacijo se lahko prijavijo brezplačno, ostali udeleženci za ogled prispevajo 30€+DDV po izstavljenem računu.