Loading Dogodki

« All Events

Vabljeni na delavnico UMETNA INTELIGENCA: PRIPRAVLJENI NA IZZIVE V ELEKTROENERGETIKI?

6. novembra @ 8:30 - 16:00

VABILO

Želite bolje izrabiti vaše analize in poslovne odločitve? Zbirate podatke, pa niste prepričani, kako jih optimalno uporabiti? Vas je od nekdaj zanimalo, kako bo umetna inteligenca vplivala na elektroenergetski sektor v prihodnjih letih?

Na zgornja vprašanja imamo namen odgovoriti na delavnici Umetna inteligenca: Pripravljeni na izzive v elektroenergetiki? katere namen je približati metode umetne inteligence (ang. Atrificial IntelligenceAI) strokovnjakom na področju elektroenergetike.

Čeprav je umetna inteligenca v našem vsakdanjem življenju prisotna že precej časa, je njena aplikativnost v svetu elektroenergetskih sistemov še precej v povojih. Delavnice kot je ta, so izjemno pomembne za predstavitev novih orodij, metod in izkušenj na tem področju, ki pripomorejo elektroenergetskim strokovnjakom do boljših tehničnih analiz, zmanjšanju stroškov in boljših poslovnih odločitev.

 

Delavnica je namenjena tako tistim, ki želite spoznati umetno inteligenco in njene možnosti kot tudi tistim, ki jo že vsakodnevno uporabljate in želite poglobiti svoje ekspertno znanje.

 

OPIS DELAVNICE:

V prvem delu delavnice bodo strokovnjaki spregovorili nekaj besed o splošni uporabi umetne inteligence in predstavili metodologije in orodja, ki so se izkazala za uporabna v vsakodnevni praksi, ter predstavili primere uporabe tako v elektroenergetiki, kot tudi na ostalih področjih.

Drugi del delavnice bo pokril predstavitev podatkovno vodenih rešitev, ki so bile implementirane v proizvodnji, prenosu, distribuciji in na trgu električne energije.

Tretji del delavnice je namenjen predstavitvi različnih AI in podatkovnih rešitev ter implementacij tehnologij s strani podjetij, ki so aktivna na teh področjih.
Delavnica se bo zaključila z okroglo mizo strokovnjakov, ki bodo podali svoje poglede in mnenja na uporabo umetne inteligence v elektroenergetiki in o bodočih trendih tehnologije.

 

Delavnica bo potekala 6. novembra 2019 v predavalnicah Tehnološkega parka 19, stavba B.
Med dogodkom bo v predverju na voljo kava in osvežitev. V sklopu dogodka je všteto tudi brezplačno kosilo. Udeležba na delavnici je mogoča le s predhodno prijavo! Elektronske prijave bodo odprte septembra 2019.

 

Preliminarni urnik delavnice je spodaj. Polni urnik s predavatelji in podrobnejšimi temami bo objavljen kmalu!

Moderator dogodka: Tadej Šinkovec (LinkedIn) iz Elektro Ljubljana
Voditelj okrogle mize: Andrej Souvent (LinkedIn) iz Elektroinštitut Milan Vidmar

Urnik z podrobnješo vsebino in predavatelji bo posodobljen kmalu!
Prijave na dogodek se bodo odprle konec septembra.

 08.00 – 08.30  Registracija udeležencev
 08.30 – 08.40  Otvoritev, napoved vsebine in nagovor predsednika Združenja CIGRE-CIRED
 08.40 – 09.40  1. del (Umetna inteligenca in njena uporabnost)
 09.40 – 10.00  Odmor za kavo
 10.00 – 12.00  2. del (Praktične podatkovno vodene rešitve iz proizvodnje, prenosa, distribucije in trga električne energije)
 12.00 – 13.00  Kosilo
 13.00 – 14.30  3. del (Pogledi industrije)
 14.30 – 15.30  Okrogla miza
 15.30 – 15.40  Zaključki

 

Vljudno vabljeni!

 


Zahvaljujemo se sponzorjem, ki bodo omogočili izvedbo konference!

Glavni sponzor:

TROIA je podjetje z več kot 20 letnimi izkušnjami zagotavljanja kvalitetnih storitev na področju upravljanja sredstev za podjetja. Z rešitvami, s katerimi lahko podjetja zmanjšajo stroške, optimizirajo poslovanje, zmanjšajo zmožnost napak in mnogo več,  se je podjetje uveljavilo že v več kot 6. Evropskih državah in za svoj lasten produkt, prejelo nagrado tudi v ZDA.

Veliki sponzorji:

           

Sponzorji:

 

Podrobnosti

Datum:
6. novembra
Čas:
8:30 - 16:00
Kategoriji dogodka:
,

Organizator

CIGRE-CIRED Slovenija
Telefon:
05 997 28 42
Email:
info@cigre-cired.si
Spletna stran:
http://www.cigre-cired.si

Prizorišče

Tehnološki park 19, stavba B
Tehnološki park 19
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map