Loading Dogodki

« All Events

  • Gledate pretekli dogodek.

100-LETNICA ROJSTVA PROF.DR. ANTONA OGORELCA, UL FE, 15.5.2024

15. maja @ 17:00 - 18:00

Ob stoletnici rojstva dr. Antona Ogorelca se z veseljem spominjamo njegovega izjemnega prispevka k slovenskemu visokošolskemu izobraževanju in elektroenergetiki.  

Diplomiral je na Tehniški fakulteti leta 1950, svojo pot pa nadaljeval s študijem elektrotehnike, kjer je leta 1957 pridobil doktorat.  

Profesor Ogorelec je bil izjemen strokovnjak, ki je svoje znanje in izkušnje delil z naslednjimi generacijami študentov kot predavatelj na Fakulteti za elektrotehniko. Kot predavatelj je združeval teorijo in prakso, saj je verjel, da sta ti dve neločljivo povezani za uspeh študentov v njihovih poklicnih karierah. Znan je bil po svojem strokovnem znanju in pristnem zanimanju za industrijo. Njegovo delo je bilo ključno za razvoj področja zaščitne relejne tehnike, ki je bila celo prvič predstavljena v Evropi.   Ob tej priložnosti se spominjamo njegovega dela in prispevka k stroki in akademski skupnosti. Njegovo dediščino bomo ohranili in cenili kot izjemno bogastvo naše univerzitetne skupnosti.  

Vabimo vas, da se pridružite praznovanju stoletnice rojstva profesorja Antona Ogorelca, ki bo potekalo 15.5.2024 ob 17. uri na Fakulteti za elektrotehniko.  

Skupaj bomo ohranjali spomin na njegovo zapuščino in se poklonili njegovemu življenjskemu delu.

Podrobnosti

Datum:
15. maja
Čas:
17:00 - 18:00
Kategorije dogodka:
, ,

Prizorišče

Fakulteta za elektrotehniko, Ljubljana
Tržaška cesta 25
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map